2015. július 16., csütörtök

Díjam


 Köszönöm ezt a a lányoknak!


Véleményem a Titkos email című történetről:
Először is nagyon tetszett a blog, a megfogalmazás, a történet; ami elragad egy másik világba; legalábbis engem elvarázsolt. Az első betűtől kezdve faltam a sorokat. Nagyon eredeti a történet, és egyedi, nem másolat, vagy ahhoz hasonló. Kifejezetten érdekelt benne a szerelmi szál, Olive&Trent Love Story-ja.
Ám kicsit értelmetlen vot az elején Rose hirtelen döntése, hogy végez magával, és hogy Olive-en keresztül küld email-t a barátjának. És végképp sajnáltam, mikor Trent nem hitte el a lánynak. Na meg az állandó piszkálódás, ami egy kicsit felcsiszolta a történet energiáját. Ezzel sikerült megfognotok, ugyanis minden szerelmes regényben benne van, hogy a fiú szekálja a lányt. és ebből mi következtethető le?
Hogy a fiúnak igen is tetszik a leány, csak valjúdik vele, hogyan mondja, vagy fejezze ki a szeretetét. Lényegében szerethető kis törénet, és elénk állítja a fiatalkori szerelmek, megpróbáltatások sokaságát.
Ui: Várom az elkövetkezendő fejezeteket. szeretnék még többet olvasni Trent&Olive kapcsolatáról, s szerelemük beteljesüléséről.
Az én blogom egy young adult( ifjúsági, fiataloknak ajánlott) történet, melyben megvilágosodást kaphatnak az olvasók az ifjúkori szerelemről, szenvedésekről, beteljesülésről. ez a történet egyik álmom szüleménye. 
A történet fiú főhőse igaz személy, tehát egy számomra emlékezetes emberről mintáztam a törénetbeli ifjút. Cassandra-t saját jellememmel ruháztam fel: makacsság, örlődés, reménytelen szerelem, vágyódás, stb.
A történet két szereplő szemszögén keresztül játszódik.Hol Cassandra, hol Benjamin szemével láthatjuk a világot. A helyszínek természetesen kitalált helyek, mint pl. Ausztráliában elhelyezkedő kis tanya város, Perth.
A sztory-t nagylelkű barátnőm, és segédem segítette, tanácsaival ecsetelte a hibáimat, és egyre jobban érzem, hogy ezt a történetet be kell fejeznem, 
Jövő karácsonyra, vagy nyárra szeretném befejezni, és 2017-ben kiadóhoz vinni. Ez a legnagyobb álmom.
A történetet 2014 szeptemberében kezdtem meghiúsítani, és egyenlőre nem is tervezem annyiban hagyni. A fejembe vettem, hogy igen is befejezem.
A blog design-jét Adalia White készítette. A trailert Barby alkotta,
Szeretnék majd egy újabb designet, egy hozzá illő könyvborítóval, mely tükrözi a történet hangulatát, és láthatjátok, hogyan képzelem el a főhőseimet.1.) Mit szeretsz benne?
Hogy olyan eredeti, különleges, megfontolt, és érdekes. Engem nagyon lekötött.

2.) Hétköznapi a történet a blogger világban?
Számomra igen.

3.) Ki a kedvenced a szereplők - elhangzottak - közül?
- Ez komoly? - Összevont szemöldökkel nézett rám.- Mi?- Ez a cucc.- Miért? Mi a baj a ceruzámmal?? - Meglepődötten kezem közt forgattam a fdarabot.- Nincs semmi. Nagyon szép - nevetve visszafordult a kivetített szöveghez, sötét szemei megcsillantak.


4.) Tetszett valami a történetben? Ha igen, mi?
Igen.
Tetszett, hogy itt is két szálon fut a történet: Trent, és Olive szemszögéből. Így jobban megismerhettem mindkettőjüket. na meg a szekálódások.

5.) Mit gondolsz Trent és Olive kapcsolatáról?
Azt hogy egyszerre felemelő, és olyan romantikus. Egyenesen mintázza a köztük lezajló érzelmeket. A lány átérzi Trent fájdalmát, a barátnője halála teljesen tönkre tette a fiút.

6.) Többet érez Olive Trent iránt?
Persze. Ez nagyon nyilvánvaló.

7.) Mit érezhet át mindkét fél?
Mindketten éreznek valamit. De a nagy kérdés az, hogy Trent akarja ezt kapcsolattá, szerelemmé mélyíteni. Vagy csak a lány küzd Trent szivéért?

9.) Miért bízhat meg Olive Trentben?
Talán mert a fiú megértést sugározhat felé, támaszt nyújt neki. Afféle lelkitárs. És ezt a lány megérzi benne. Aztán meg a lány testvére, April is halott volt, méghozzá ő is végzett magával, ahogyan Trent barátnője, Rose is. Ez azt sugározza, hogy a lány ugyanazt érezte, amit Trent Rose elvesztése után.

10.) Trent csak barátként tekint Olive-ra?
Egyenlőre nem nagyon sikerült kibogozni ebből a pár rérszből, hogy mi lesz belőle. De az az én érzésem, hogy ez több mint csak egy ártalmatlan kis barátság. De hagyjuk a történetet kibontakozni.... :)

11.) Trent képes lesz tovább lépni Rose-n?
Biztos vagyok benne, hogy képes lesz elfelejteni a volt barátnőjét.


12.) Szerinted miért döntött halálával Rose? Mi oka lehetett?

Az utolsó fejezetben felvillant egy mondat, hogy megcsalt. Talán Rose megcsalta a fiút, és ezért Trent neheztelt a lányra. Rose pedig végső elkeseredésében tette ezt? Hát nem tudom. Csak találgatok. De várom a folytatást, amelyben talán részletesen megtudom, mi történt vele.

Kérdéseim a Love knows no Bounds regényemből?


1. Cassandra mindent megtesz, hogy bebizonyítsa szereti Benjamint. Ki lesz, aki segíti féltékennyé tevési tervében a fiatal lányt? Mi sűl ki belőle?

2. Melyik az a híres dallam, melynek neve felbukkan a hatodik fejezetben?

3. Mi történik Cass bátyjával, Arnold-dal? Mi az előzménye?

4. Cassandra a fejébe veszi, hogy leutazik a nagyszüleihez, Ausztráliába. Melyik az a kis tanyaváros, ahová utazik főszereplő lányunk?

5. Mi az iskola neve, ahová a lány beiratkozik? 

6. Mit gondoltok a lovász fiúról, Josh-ról? Lehetséges, hogy Cassandra kapcsolatot alakítson ki vele?

7. Hogy hívják Cass kutyusát? Milyen fajta?

8. Mit gondoltok, vajon lehetséges, hogy Cassandra&Benjamin végre boldog legyen együtt? Lehetséges, hogy egy lezárt happy end-del végződik majd az ő történetük?

9. A történetben felbukkan Cassandra barátja, Trace a zeneiskolából. Cassandra felkéri őt, hogy segítsen be neki egy duett erejéig a nagy estén. Vajon Trace elvállalja ezt a feladatot?

10. Szerintetek mért ezeket a dalokat választottam a történetemhez (a dallamok, melyek a történetben megfordulnak, pl. James Morison egyik ismert dala)? Mit szeretnék ezekkel a dalokkal éreztetni? Hogy van összefüggésben a történettel?

11. Mit gondoltok a szereplőkről?

12. Mi a véleményetek a történetről?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése